Oriasema Windcape: Kasvatuskausi alkaa: Hevosten kasvatuksen

Oriasema Windcape: Kasvatuskausi alkaa

Kilpailuhevoset koulutetaan tekemään yksi asia: kilpailemaan. Jos joku kilpailuhevonen voitti useita kilpailuja, se voi tarkoittaa, että heillä on geenejä, jotka tekisivät suuren kilpailuhevosen. Olisi tuhlausta, jos niiden kantamia geenejä ei hyödynnetä. 

Siksi on Oriasema Windcape -tiloja, jotka kasvattavat täysiverisiä hevosia. Autamme heitä saamaan kilpahevoset, joilla olisi nämä geenit. Tämä tarkoittaa, että heillä voi olla hyvät mahdollisuudet voittaa kilpailuja myös vanhempiensa tapaan. Mutta miten jalostusprosessi alkaa? Valaistkaamme tätä.

Valmistautuminen

Rotujen hevosten pesimäkausi alkaa 1. syyskuuta. Ennen tammat ja orit on kuitenkin ensin valmisteltava ennen niiden kasvatusta. 

Jos tammat tai naarashevoset ovat viime aikoina kilpaillut, ne annetaan ensin levätä. Tämä tarkoittaa, että he eivät osallistu mihinkään kilpailuun sillä välin. Heidät on talvella keinovalossa, jotta heidät huijataan pyöräilemään aikaisemmin vuoden aikana.

Ennen parittelua heidän estosykliään seurataan tarkkailemalla heidän käyttäytymistään ja suorittamalla peräsuolen ultraääni. Tämän avulla eläinlääkäri voi tarkistaa munasarjansa ja määrittää, kuinka hän on lähellä ovulaatiota.

Luonnossa tammat aloittavat yleensä parittelun lähestymällä oria ja suorittamalla seurustelurutiinia. Sitten hän antaa orien peittää hänet useita kertoja päivässä. Tiloilla meidän on kuitenkin saatava orit saavuttamaan käsitys ensimmäisellä yrityksellä. Tämä estää vammoja ja antaa orien peittää useamman kuin yhden tamman. 

Tammissa on myös saappaat tai hihna jalkojen liikkeen rajoittamiseksi. Heidän pyrstönsä myös ajetaan tai sidotaan orin loukkaantumisen estämiseksi. Orit eivät tarvitse liikaa valmistelua. Ne on varustettu suitset, päähine, jota käytetään hevosten hallintaan.

Parittelu aloitetaan

luonnossa tai itsensä jättämänä, oriilla on aikaa tutkia ja tuntea tamma. He tekevät tämän yleensä tekemällä joitain kopulaatiota edeltäviä käyttäytymismalleja. Kasvatustiloilla heidät kuitenkin koulutetaan kiinnittämään tamma heti nähdessään tai käskyn jälkeen.

Jotta maatilat voisivat kasvattaa useita varsoja, niiden on peitettävä useita tammoja päivässä. Tästä syystä orien käsittelijät suorittavat laajaa koulutusta aloitteleville oriille varmistaakseen, että työ on tehty.

Varsojen tarkistus

Kahden viikon kuluttua tammista käydään ultraääni sen selvittämiseksi, onko hän raskaana vai kuljettaa kaksosia. Vaikka kaksoset saattavat kuulostaa hyvältä, koska heillä on kaksi varsaa kerralla, se ei todellakaan ole suositeltavaa, koska se johtaisi jälkeläisiin, joilla on heikot kilpailunäkymät. 

Useimmissa tapauksissa kaksoset eivät mene termiin ja tammat menettävät raskauden. Tämän välttämiseksi eläinlääkärit eliminoivat yhden kaksosista jatkaakseen raskautta yhdellä varsalla.

Raskaus kestää 11 kuukautta, ja kun tamma on lähentynyt, hän on viety varsaan aitaukseen. Varssaamisavustajat tarkkailevat tammaa, kunnes hän syntyy. He puuttuisivat myös tamman kokemusvaikeuksiin.

Oriasema Windcape ei ainoastaan ​​kasvata täysiverisiä kilpahevosia, vaan vuokraa myös tammeja tai oria. Oriasema Windcape on yksi ensiluokkaisista täysiverisistä kilpakantatiloista, ja se tarjoaa palveluja ja apua kilpahevosesi tarpeisiin.